Tandem esittely

Tandemlento on tutumpi nimitys varjoliidon tutustumiskurssille. Se on hienoin tapa tutustua varjoliitoon, vapaana lentämiseen. Kokemus on lähimpänä usein unissa koettua lentämistä linnunlailla, vain tuulen suhistessa siivessä. Mikään ei rajoita näköalaa ympäristöön. Lento on rauhallinen vailla monen extreme-lajin rajuutta ja se suoritetaan kaksipaikkaisella varjoliitimellä. Tandempilotti huolehtii lentämisestä, sinä voit keskittyä maisemien ihailuun.

Tandemlento sopii kaikille perusterveille, muutamaan juoksuaskeleeseen pystyville ja alle 120kg painaville henkilöille. Alaikäiset tarvitsevat huoltajan suostumuksen.

Vuonna 2022 tarjoamme Oulun seudulla, keväisellä merenjäällä, mahdollisuuden kokea tämä elämys. Tarjoamme vähintään 5 eri mahdollisuutta osallistua lennolle tammikuun ja huhtikuun välisenä aikana. Lennon turvallinen suorittaminen edellyttää alle 5 m/s tuulta ja suhteellisen kirkkaan sään. Pilvet eivät myöskään saa olla liian matalalla, koska lennämme 350 m - 500 m korkeuteen asti. Mikäli sääolosuhteet eivät ole olleet suotuisat kevään aikana, jatkamme toimintaa kesällä Pikkaralan ja Pudasjärven lentokentillä.

Varusteiksi riittävät talviulkoiluvarusteet, tukevat ulkoilukengät ja todella lämpimät rukkaset.

Lento kestää noin 15 min, mutta jos liidämme alas nopeammin, teemme uuden lennon.

Osta tandem-lahjakortti etukäteen, jolloin ilmoitamme etukäteen tekstiviestillä mahdollisuudesta osallistua seuraavan viikonlopun lentotoimintaan.

Lennot vaiheet ovat seuraavat:

1. Kerromme varjoliidosta ja tandemlennon suorittamisesta.

2. Varmistamme kurssilaisen soveltuvuuden lentoon ja kirjoitamme vastuuvapautus-lomakkeet. Kyseessä on kuitenkin extreme-lajiksi luokiteltu urheilu, joten osallistujan täytyy tiedostaa riskit.

3. Puemme asiakkaan ja kuljettajan valjaat. Asettelemme siiven valmiiksi.

4. Kertaamme vielä toiminta-ohjeet.

5. Nousemme naruhinauksen avulla ilmaan. Hinaus suoritetaan vetämällä narua moottorikelkalla.

6. Irrotamme ilmassa hinausnarun ja aloitamme vapaana liitelyn.

7. Laskeudumme takaisin jäälle.