Tandem esittely

Tandemlento on tutumpi nimitys varjoliidon tutustumiskurssille. Se on hienoin tapa tutustua varjoliitoon, vapaana lentämiseen. Kokemus on lähimpänä usein unissa koettua lentämistä linnunlailla, vain tuulen suhistessa siivessä. Mikään ei rajoita näköalaa ympäristöön. Lento on rauhallinen vailla monen extreme-lajin rajuutta ja se suoritetaan kaksipaikkaisella varjoliitimellä. Tandempilotti huolehtii lentämisestä, sinä voit keskittyä maisemien ihailuun.

Tandemlento sopii kaikille perusterveille, muutamaan juoksuaskeleeseen pystyville ja alle 120kg painaville henkilöille. Alaikäiset tarvitsevat huoltajan suostumuksen.

Tarjoamme Oulun seudulla lentoja keväisellä merenjäällä sekä kesäaikaan lentokentillä ja meren yllä. Lennon turvallinen suorittaminen edellyttää alle 5 m/s tuulta ja suhteellisen kirkkaan sään. Pilvet eivät myöskään saa olla liian matalalla, koska lennämme 350 m - 500 m korkeuteen asti. 

Tandemkausi jäällä päättyy kun jäät loppuvat. Lennot jatkuvat lennoilla lentokentillä sekä meren yllä veneellä hinaten. Lentokenttähinaukset suoritetaan mönkijällä ja itse lento lentokentän läheisyydessä, ellei muuta sovita. 

Merellä suoritettu tandemlento tapahtuu Oulunseudulla, startti ja lasku valitaan vallitsevan tuulen mukaan. Hinaus suoritetaan veneellä. 

Tavallinen lento kestää noin 15 min, mutta jos liidämme alas nopeammin, teemme uuden lennon. Premium-tandemlento on pidempi, noin 25min. Se lennetään meren yllä, maisemia ihaillen. Startti ja laskupaikka valitaan vallitsevan tuulen mukaan.  

Varusteiksi riittävät säähän sopivat ulkoiluvarusteet.


Osta tandem-lahjakortti etukäteen itselle tai lahjaksi, jolloin ilmoitamme tekstiviestillä mahdollisuudesta osallistua lennolle. 

Myymme lentoja myös paikanpäällä, mutta lahjakortin omaavat ovat etusijalla. 

Lennot vaiheet ovat seuraavat:

1. Kerromme varjoliidosta ja tandemlennon suorittamisesta.

2. Varmistamme kurssilaisen soveltuvuuden lentoon ja kirjoitamme vastuuvapautus-lomakkeet. Kyseessä on kuitenkin extreme-lajiksi luokiteltu urheilu, joten osallistujan täytyy tiedostaa riskit.

3. Puemme asiakkaan ja kuljettajan valjaat. Asettelemme siiven valmiiksi.

4. Kertaamme vielä toiminta-ohjeet.

5. Nousemme naruhinauksen avulla ilmaan. 

6. Irrotamme ilmassa hinausnarun ja aloitamme vapaana liitelyn.

7. Laskeudumme